↑ Return to 2017

Hittantábor Kővágóörs-Pálkövén (2017.06.27.-07.01.)

Június 27 és július 1-je között töltötték éves hittantáborukat az öttevényi, kunszigeti és mosonszentmiklósi hittanosok Kővágóörs-Pálkövén, az üdülőtáborban.
Idei táborunk témája a Szent László-évhez, illetve a vízhez kapcsolódott. Megismerkedtünk Szent László legendáival is. A négy csoport Balaton-környéki, híres településeket kapott ajándékba Szent László királytól. Ez alapján alakult meg a Modrovits Nemzetség a Keszthelyi-fennsíkon, a Koppi Nemzetség a Badacsonyi borvidéken, a Bartha Nemzetség Tapolcán és a Sallai Nemzetség Tihanyban. Táborunk ideje alatt ez a négy nemzetség mérte össze erejét a játékokon. 
Sok színes és gazdag programban volt részünk. Tábornyitó szentmisénket Sümegen tartottuk. Ellátogattunk Tapolcára, a tavasbarlangba, ahol a kiállítás mellett csónakázáson is részt vettünk. Megmásztuk a Hegyestűt, melynek lábánál tábori szentmisét mutatott be Winkler Zsolt atya. Bebarangoltuk a Balaton-felvidék és a Káli-medence hegy-völgyeit. Természetesen megmártóztunk a Balaton vizében, sőt a balatonfüredi Annagora Aquapark medencéibe is csobbantunk egyet. Meglátogattuk a Tihanyi apátságot, az ecsérpusztai műemlék templomromot és jártunk Ábrahámhegyen, a Bökk-hegyi kilátónál. Felmásztunk a szentbékkállai ingókőre. Megnéztük és meghallgattuk a kővágóörsi órakiállítás különleges darabjait. A Nagyvázsonyi várat is bevettük, megismerkedtünk a híres várvédő, Kinizsi Pál történetével, sőt részt vettünk lovagi tornán, ahol a bátrabbak megküzdhettek az ellenséggel, majd elnyerték méltó jutalmukat, a lovaggá ütést. 
Tartalmas, szép napokat töltöttünk együtt. Köszönjük az élményt!

(Szöveg: Sallai Regina
Kép: Bartha Zoltán, Frank György)

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/2017-2/hittantabor-kovagoors-palkoven-2017-06-27-07-01/