↑ Return to 2018

Plébániai Esték: Égig érő földi üzenet (2018.10.16.)

A Plébániai Esték keretében 2018. október 16-án „ Égig érő földi üzenet” címmel Szűcs Mihály nyugdíjas biológia és földrajz szakos tanár előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Szűcs Mihály tanár úr 42 évet dolgozott mint pedagógus Écsen, Pannonhalmán, és 20 évet az Apor iskolában. Sokat munkálkodott Nyúl település különleges keresztútjainak megvalósításán.

A tanár úr első verseit nyolcadikos korában írta. Kezdetben a természet volt a témája, ám már akkoriban is megjelent verseiben az Isten iránti tisztelet. Meghallgathattuk a korai, az emlékkönyvbe írt verseiből összeállított válogatását. Több mint 300-350 verse született, melyekből ezen az estén a nyomtatásban is megjelent két kötetéből az Égig érő földi üzenetből és a Földig érő égi üzenetből mutatta be a számára legjelentősebbeket. Elmesélte versei megszületésének történetét, jelentőségét. Ezen az estén sok-sok szép verset hallhattunk saját tolmácsolásában.

(Szöveg: Lászlóné Éva, Király Péter; kép: Király Péter)

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/2018-2/plebaniai-estek-egig-ero-foldi-uzenet-2018-10-16/