↑ Return to 2010

Hittantábor – Csabrendek (2010.06.21. – 06.25.)

Borongós, esős reggelen indultunk a győri vasútállomásról a  2010-es hittantábor helyszínére, Csabrendekre. Csabrendek veszprém megyei kis település, közel Sümeghez. A faluban Schäffer Zoltán atya, a helyi lelkipásztor fogadott minket. Szálláshelyünk az iskolában, illetve az önkormányzat épületében volt. A 2010-es hittantábor jelmondata: „Barátaimnak mondalak titeket”.

Első nap volt a csoportbeosztás. Ebben az évben 6 csoport alakult: Szőlő (kék) csapat,  Napsütés (sárga) csapat, Szív (piros) csapat, Gyertya (narancssárga) csapat, Mosolygós (rózsaszín) csapat, Napocska (zöld) csapat. Zoltán atya az iskola tornatermében röviden mesélt Csabrendekről, majd elindultunk a Fekete-kastélyhoz és a tűzoltószertárhoz. A falu legmagasabb pontja (természetesen) a templom-melynek titulusa, a kunszigetiéhez hasonlóan, Szent Lőrinc-,ahol délután tábornyitó szentmisénket tartottuk. Este még egy kis játékra is jutott idő.

Másnap a Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő vendégei voltunk Kehidakustányon. Mindenki élvezte a fürdést kicsitől a nagyig, még a legnagyobbak is. Délután focimeccs zajlott a tornateremben. A Hittantábor SC játszott a hazai Csabrendek ellen. Szoros küzdelem után a végeredmény: HSC-Csabrendek: 5-2. Szép volt Táborosok!

Harmadnapra a nap is kisütött. Felkerekedtünk a Sümegi vár mghódítására-gyalog! A várban részt vettünk egy lovagi tornán, majd visszatértünk a főhadiszállásra, Csabrendekre. Este nagyon izgalmas dolgok vártak ránk. Mikor már besötétedett, a plébánia udvaráról elemlámpákkal felszerelve hétpróbára indultunk. Izgalmas, olykor félelmetes feladatokon keresztül vezetett az út a célhoz, a templomhoz. Ott egy imával búcsúztunk a Szűzanyától.

Negyedik nap ismét túrázni indultunk, mégpedig a Somló hegyre! Útban felfelé bevettük a Somlói várat is. A hegy tetején a hatalmas kereszt és Szent István király mellett tartottuk szabadtéri szentmisénket. Természetesen mise után a hagyományos szalonnasütés sem maradhatott el. Délután sorversenyen mértük össze tudásunkat, mely során megismerkedtünk Kinizsi Pál és Mátyás király személyével  is. Késő délután értünk vissza a falunkba.

Az utolsó napunk is mozgalmas volt. Ismét egy focimeccsre -a visszavágóra- került sor a tornateremben, és ismét csak a Hittantábor SC aratott győzelmet Csabrendek felett. A táborzáró szentmisénk után a plébániaudvaron köszönetet mondtunk a vendéglátóinknak: Zoltán atyának és a kedves híveknek, akiktől ott tartózkodásunk alatt sok finomságot, kedvességet és szeretetet kaptunk. Összepakoltunk a szálláson, majd elindultunk az állomásra, hogy hazatérjünk. Sok élménnyel tértünk haza és azzal az ígérettel, hogy a hittantábor sorozata tovább folytatódik!

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2010-2/hittantabor-csabrendek-2010-06-21-06-25/