Hittantábor 2014. – 3. nap

Reggeli után hajóval átmentünk a Velencei-tó északi oldalára. Az úti cél Pákozd volt.Megtekintettük a Nemzeti Katonai Emlékparkot, a Doni kápolnát, ami a Don-menti csaták hőseinek tiszteletére épült 1990-es években. Itt tartottuk meg a napi szentmisénket egy kisebb megemlékezés után.

 

Szentmise főbb gondolatai:

Sarlós Boldogasszony napján tekintsünk a Szűzanyára. Gondoljuk meg, hogy az Úr Jézus születésének milyenek szegényes körülményei voltak. Az otthon nem a bútoroktól vagy a használati tárgyaktól válik otthonná, hanem attól, hogy ott szeretnek bennünket.

A Mennyei Atya a Jézusról a Szűz Anya személyében gondoskodott. Egy otthon nem jön létre áldozat nélkül. Legyünk hálásak szüleinknek áldozati igenjükért és, hogy csodálatos otthon teremtettek számunkra. Gondoljunk hálával azokra akik az országot védték akár életük árán is, hogy otthonná tegyék nekünk ezt a földet, ezt a hazát.

A szentmisét követően a Pákozd-Sukorói Arborétum következet, ami helyett adott a hittantáborok elmaradhatatlan programjára a szalonnasütésre.

Visszatérve a szállásunkra vacsoráztunk és kezdetét vette a szellemi vetélkedő, melynek a témája az előző napokban hallott sok-sok érdekesség volt.


←Vissza az 2. napra              Tovább a 4. napra

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2014-2/hittantabor-agard-szekesfehervar-2014-06-29-07-04/hittantabor-2014-3-nap/