↑ Return to 2015

Hittantábor 2015. 07.06. – 07.10.

Az öttevényi templomban gyülekeztünk hittantáborunk első napján, július 6-án, egy igazán meleg hétfői napon. Úti célunk e napon Budapest volt, első megállóként a Gellért-hegy tetején fekvő Citadella. A Szabadság-szoborban és a szép kilátásban gyönyörködhettünk, illetve a város nevezetességeiről hallhattunk. Második megállónk Lipótváros és  a Szent István-bazilika volt. Idegenvezetőnk kíséretében körbenéztünk a templomban, és felmászhattunk a kupola tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az egész városra. Délután érkeztünk meg szállásunkra, Verőcére, a Csattogó-völgyi Üdülőházakhoz. Első lényeges pont, a szentmise következett a szállás elfoglalása után. Idei táborunk mottója „Amint a szarvas kívánkozik a forrás vizéhez, úgy kívánkozik lelkem tehozzád, Istenem!” (Zsolt 42,2) volt.  A délután folyamán megmártóztunk a helyi medencében, kicsik és nagyok örömére, majd vacsora után vidám vetélkedőkkel mérhettük össze tudásunkat.


indulás csoportkép
első megálló 2

Citadellán

Szobor beállás

Bazilika

Bazilika 2

Bazilika tetején

Bazilika tetején 2

Csoportkép

Medencében

csapatok2

Mérlegelés

Mérlegelés 2
Másnap túrára indultunk a Börzsönyben.  Magyarország egyik legrégebbi vasútvonalán, a Királyréti Erdei Vasút útvonalán, Verőcétől Királyrétig vonattal mentünk. Miután megérkeztünk, egy erdei tisztáson szentmisét mutattunk be, majd csapatonként elindultunk bejárni a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekvő Királyréti-tanösvényt. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhettünk az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével, és a játék sem maradhatott el. Délután ismét csobbantunk a medencében, majd szalonnát sütöttünk. Miután leszállt az éjszaka, kincskeresésre indultunk a táborban.

Vonatozás 2
Vonatozás 3
Vonatozás 4
Vonatozás
Túra 2
Túra
Túra3
Túra5
Szalonnasütés2
Szalonnasütés
Szerdán városnézés következett Vácott. Jártunk a Nagypréposti palotában, ahol az atya mesélt nekünk az épület történetéről. Az Egyházmegyei Múzeum őrzi és bemutatja az egykori váci Székesegyházi Kincstár műtárgyait, és az Egyházmegye területén lévő templomokból származó  művészeti kincseket.  Voltunk a püspöki palotában és annak kertjében, illetve a székesegyházban is. Sétáltunk a Duna-parton, majd indultunk vissza a szállásra. Este ismét játékos vetélkedőn vehettünk részt.


Szentmise
Székesegyház


VárépítésCsütörtökön bevettük a nógrádi várat. Nógrád község Nógrád megye délnyugati részén, a Börzsöny keleti előterében, a Rétsági járásban található, nevét az itt található várról kapta. Miután megmásztuk a várat, szentmisét mutattunk be, majd a kornak megfelelő sorversenyeken mértük össze erőnket. Délután a Nógrádi Vadasparkba indultunk. Ott traktorral végigjártuk a mintegy 300 őshonos nagyvad 130 hektáros otthonát, a családi gazdálkodás keretein belül működő parkot. Este a hagyományos Ki mit tud?-on ismert szentek életéből vett jeleneteket adtunk elő.

Nógrádi vár
Nógrádi vár 2
Felértünk
Mise a szabadban
Szép kilátás
Sorverseny
Egyensúlyozás
Egyensúlyozás2
Íjazás
Traktor


Vadaspark3

Vadaspark2

 


 

Utolsó nap ismét Budapest volt az úti cél. Délelőtt összepakoltunk, majd elindultunk a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobbra és legismertebbre. Az ott eltöltött majdnem 4 óra alatt buszokkal körbejártuk a terminálokat, fel-és leszálló repülőgépeknek integettünk, illetve a reptéren található tűzoltóállomásra is betekintettünk. Este fáradtan, de élményekkel telten tértünk haza.


Táborzáró mise
Eredményhirdetés
Eredményhirdetés2
Repülőtéren

 

Köszönet a szervezőknek az idei hittantáborért is!

 

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2015-2/hittantabor-2015-julius-6-10/