↑ Return to 2015

Nagyböjti zarándoklat a győri Bazilikában (2015.02.20.)

 

Február 20-án, az idei nagyböjt első péntekén a győr-újvárosi, az öttevényi és a gyirmóti plébániához tartozó hívek zarándokoltak közösen a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban található Könnyező Szűzanya-kegyképhez. A 18 órakor kezdődő szentmisén dr. Pápai Lajos megyéspüspökkel koncelebráltak az említett települések plébánosai, majd a szertartás végén előbb a Könnyező Szűzanya kegyoltáránál, majd Boldog Apor Vilmos sírjánál imádkoztak együtt. A zenei szolgálatot a győr-újvárosi Urunk színeváltozása-plébánia Szent Józsefről nevezett szkólája végezte, akik a nagyböjti gregorián latin miseordinárium mellett Johann Herman Schein Bűnbánati énekét és Kodály Zoltán Stabat Mater című kórusművét adták elő.

Sok évtizedes hagyomány egyházmegyénkben, hogy a győri és a Győr környéki települések hívei nagyböjt péntekjein elzarándokolnak a szomorúak a győri Könnyező Szűzanya kegyképéhez, vigasztalást és erőt kérve égi pártfogójuktól. Dr. Pápai Lajos püspök atya minden évben püspöki szentmisével és sorozatbeszéddel fogadja a zarándokokat. Idén a megyésfőpásztor a lelki élet kérdéseiről elmélkedik, s elsőként az imádságról szólt a híveknek.

__32234_gyor-ujvarosi-ottevenyi-es-gyirmoti-hivek-zarandokoltak-a-konnyezo-szuzanyahoz __32236_gyor-ujvarosi-ottevenyi-es-gyirmoti-hivek-zarandokoltak-a-konnyezo-szuzanyahoz __32233_gyor-ujvarosi-ottevenyi-es-gyirmoti-hivek-zarandokoltak-a-konnyezo-szuzanyahoz

Forrás: www.gyor.egyhazmegye.hu

Az adott cikk linkje: http://otteveny.plebania.hu/esemenyek-unnepek/archivum/2015-2/nagybojti-zarandoklat-2015-02-20/